Reder ut en del förvirring!

Hej alla kära läsare, det var ett tag sen... vi vet. Kanske dumt av oss att inte meddela, men TRG bestämde sig för att ta lite sommarlov från bloggen och varandra. Men snart är vi tillbaka... I aug/september tänkte vi köra det gamla racet igen och vem vet, vi kanske inte är lika grova om allt blir som det lovats.

Det är många som hör av sig via mail ([email protected]) och Facebook ("the real gripen" - gruppen) och undrar en del. Det kanske är nu vi borde ha bloggat mycket egentligen? vi får helt enkelt bli bättre till nästa terminstart!

Hursomhelst, tänkte svara på en del frågor som ofta återkommer så vi kan återgå till vår semester...

Hur är området?
- Kära medmänniskor. Vi bor i Rosengård i ett tidigare konkurshus, vad tror ni liksom? hahaha skämt åsido.
Rosengård är ett minst omtalat område och det händer en hel del saker här som ni kanske inte sett tidigare. Hittills har vi varit med om bilbränder och att upptäcka att det brinner i området är en vana numera, vardag. Men Det som händer är nästan alla gånger på området "Herrgården" i Rosengård och Gripen ligger i "Kryddgården", det är ungefär en korsning bort. Under TRG-gängets år på nacken i området har varken killarna eller tjejerna blivit rånade, våldtagna eller nedslagna. Inget, nada, nothing! Däremot talar jag (det är ju faktiskt jag som skriver) nog för dom flesta när jag säger att människorna i området är ovanligt öppna, tillmötesgående och trevliga. Ofta kommer någon och sätter sig på bussen för att prata, även om det finns tomma platser (I know, det är sant svenska vänner, bli inte rädda!). Pratar ni inte skånska kommer troligtvis dom flesta att fråga om ni är från Stockholm och allt ovanför Skåne på kartan är Norrland för skåningarna.

...oj, nu kom vi bort från ämnet. Hursom haver, Rosengård är ett utsattområde med en hel del konstigheter, men ännu mer trevliga människor och grönaste området i stan. På kvällarna grillar vi gärna på vår stora gräsmatta tillsammans och leker lekar.

Hur är huset?
- Huset är uppköpt sen våren och det byggs för fullt. Vi "gamla" har levt i ett ruckel med i princip ingenting fungerande, men nu är saker på gång. I september ska huset stå klart. Troligtvis inte exakt som kartan på hemsidan. Hemsidan är gjord av den gamla ägaren som gick i konkurs, även om en del text ändrats o skissade bilder lagts till.

Deposition?
- Förra ägaren som gick i konkurs klarade inte av att betala tillbaka depositionerna, vilket blev väldigt omtalat bland tidning och i studentmun (vi är jävligt bra på att föra vidare rykten, you will know!). Nya ägaren betalade tillbaka även alla gamla depositioner och numera ska dom ha koll på detta. Alltså har ni ingen borgensman när avtal ska skrivas måste 3 månaders hyra betalas i deposition ifall något skulle hända.

Gemenskap?
- Alla har eget kök/pentry och badrum. Av denna anledning behöver man nödvändigtvis inte socialisera sig alls om man nu är en ensamvarg. Dom flesta som flyttar till studenthus gör det för att socialisera sig och det kan räcka med att säga hej o hissen, eller fråga om personen är ny så har du kanske din första, mest trogna och närmsta vän under studietiden. Det är typ så det funkar, PRATA, LE, var TREVLIG! håll upp dörren för varandra, stanna hissen, vad fan som helst. Tänk på att dom flesta andra är nya och troligtvis ensamma, förvirrade och letar efter en vän, precis som du. Har du hälsat på några grannar har du snart ditt nya gäng. Ni kommer skratta, sitta uppe hela dygnt, plugga, hata, älska, bråka, gråta och allt möjligt tillsammans. Ni kommer få vänskaper som få andra kan förstå! Det lovar jag Er!

Pendla till Lund?
Det går bussar och tåg till Lund. Fösta bussen tar ni precis utanförhuset sen byter en gång bara, skit enkelt! Sånt kan ni kolla upp på http://www.skanetrafiken.se


Det var lite kort från oss på TRG, oss kommer ni definitivt höra mer från när vi slutat jobba/kommit tillbaka från semestern!



Vi hörs,
Tills dess önskar vi på TheRealGripen er en riktigt trevlig sommar! Ses!

RSS 2.0