confession

Till att börja med kära läsare har TRG lite att förklara. Vi vill bara redogöra att vi inte snokar om vad som händer i era liv, utan skriver om det VI upplever här och hur situationen faktiskt är. För er som bott här sedan efter sommaren... Saker har inte alltid varit så funktionellt som det är nu. Vi vill visa livet ur vår synvinkel och något roligt för er att läsa. Ni som tycker vi är patetiska och borde skjutas behöver faktiskt inte läsa.


Till något roligare/tråkigare... Detta såg jag i förrgår.



någon har försökt göra inbrott.

Dörrknackning...

TRG blir ständigt imponerade av nätverket som faktiskt existerar i huset bland studenterna. En liten teori kan vara allt skit vi faktiskt gått igenom tillsammans och det har fört oss alla närmre. Ni vet... börjat prata med varandra i ensamhetens desprathet, eller att strömmen gått eller vattnet försvunnit etc. Det finns säkert jätte roliga historier om hur alla i huset träffats första gången. Någon som vill berätta någon kanske? Välkommen att maila och berätta, annonymt så klart! [email protected]

Till saken (vi ska inte bli för djupa... bitterhet var det ja!). En stor ström av SMS, mail och andra varningar flödade tidigare ikväll angående att Radiotjänst var på besök i huset.



Kan inte låta bli och bli lite tårögd av stolthet över sammanhållningen! Man får tycka vad man vill, men vi är faktiskt studenter och du som har råd att betala, go for it! Duktigt! Vissa av oss kan helt enkelt inte och då får vi hålla ihop och föra ryktet vidare. Sen är det upp till var och en att öppna dörren och skriva på ett papper att bli typ 2 000 spänn fattigare om året.

Ni som inte var hemma när dom knackade dörr och ändå vill betala kan anmäla er här! http://www.radiotjanst.se/ (jag som skriver för TRG just nu är den efterblivna på bloggning och vet inte hur man länkar, men ja varsågoda ändå för fan!)


Förresten såg jag en sån här mugg på Malmö Högskola typ förra året någon gång...

Jag tog 5:an hem (för att komme hem några min snabbare) och betalade direkt TV-avgiften. NOOOOOT!
Att kaffet är äckligt har nog inte med att jag är 2000 spänn rikare (om man nu kan vara rik på CSN LÅN) utan med billigt kaffe eller annat dylikt.

Godnatt Gripen!
Löööv
/TRG
http://www.radiotjanst.se/

Gästbloggare från 28 D

28D har fått äran att gästblogga! - Så here we go!

Med tanke på att jag precis tvättat i våran härliga och frächa tvättstuga så vill jag ta upp lite saker;

* Den senaste tiden har gripen-folket varit lite sega med att ta bort luddet ur torktummlaren! Kom igen, så svårt är det inte! Just do it! :)

* Torktummlaren nr 3 & 4 är typ ur funktion - de torkar inte som dem ska, så TRG får ta kontakt med Stefan the vaktmästare och se om detta I-lands problem går att fixa inom en snar framtid! Hade det varit sommar, hade the old style funkat - att torka sin tvätt på balkongen, hehe.

* Har man bokat tvätt-tid - TVÄTTA då! Det har hänt att man inte tar bort sin bricka när man tvättat klart, låter som inget problem MEN tvättar man inte igen på en helmånad kommer maskinen vara "upptagen" men ingen som tvättar... Ta brickan och lägg den på parkering, så blir alla glada och nöjda ;P

 - En oskriven regel finns och det är att; har man inte kommit inom en timma efter sin bokade tid, så är den ledig för allmänheten. Så är det, folket behöver tvätta sina SMUTS-kläder :D

Thats all kära läsare! Jag har lättat på hjärtat and it feels good! 


MOOOOOOOORNING!

skoja, ska sova strax!

Delar av TRG är hemåkta över helgen och den andra delar delar av "oss" (haha låter kul), är mitt uppe i tråkiga och krävande tentor. Visst suger studentlivet när det inte är roligt hela tiden? Och man dessutom är fattig heeeeeela jävla tiden, löning nästa vecka håll uuuuuuut!.

Själv ska jag efter detta inlägg gå på toa, borsta tänderna och sen lägga mig för att totalt decka i min jätte sköna varma säng! Sätta på klockan för att gå upp och plugga... Och då kan jag lova att jag kommer få spel om någon jävel stör mig imorgon med sin dåliga musik eller ha sex. Iofs har jag börjat anpassa mig till mina grannars musik smak och försöker läsa i takt till rytmen, men ja, det funkar en liten stund bara.

Så fort snön försvinner ska jag fan ta reda på vad Willy är för något, uppifrån såg det helt klart ut som en firre. Liten tävling om vem som hinner ta reda på och rapportera vad Willy är för något? Hinner ni före mig? svårt att tro, men ger er en lite chans då... hejja! För er som inte vet vad fan jag snackar om och vem fan Willy är, så är han Wall-E's kompis på vår jätte fina Tennisplan. Bilder och inlägg om våra söta husdjur (robotar? det är ju inga råttor) finns längre bak i arkivet för er med intresse.

Nä, nog om detta, jag ska decka nu.
ps. det finns skumma människor... ds.
/TRG

tryck på play och dansa sörru!

Hello sexy babes!! fredag idag, om det är så att ngn hade missat de ;) najsigt värre! mindre najs är väl ekonomin... elr hur känner ni kära läsare? 6 dagar kvar tills csn kommer in på kontot, inte direkt så att man badar i pengar just nu.. elr gör DU de??? trots detta så ska jag (detta inläggets skribent) häva i mig vin i helgen, vin vin vin för fulla muggar(elr glas) och så får jag ta ett snack med den där ångesten på söndag, men som sagt det är ju en annan femma för idag är det ju fredag! tjohoo!
och hur har då en fattiglapp som jag råd med detta?? jo det är så att jag lämnat våran kära skokartong för några dagar och är hemma i min hemstad och hälsar på (och nej vilken stad det är avslöjar jag ICKE, lite spänning måste det ju vara, sexiiigt med mystik ;) ) i vilket fall som helst så innebär de att jag nu kan äta mig mätt på gourme-mat och dricka massa vin och gå ut och skaka mina lurviga all night long (erkänn du började sjunga på den låten nu? hahah)

aja i vilket fall som helst så åkte jag i måndags kväll, och när jag satt på vår kära 35a mot centralen så ser jag först en kille cykla vid södervärn iförd sånna 3/4 byxor och en dragkedjs tröja som inte var uppdragen, och sen vid djäknegatan en snubbe som va ute och gick (det snöade) i jeans och en t-shirt... vad e detta?? www.malmösmäntrotsarsnön.se elr vadå?? visst en strejk mot snön varsegod! men skyll inte på mig sen när du ligger med lunginflammation!!
aja de va lite malmö facts!!

och nu lite Gripen fakta!
samma måndag (den 15e) när jag kommer ut från tvättstugan (von lingens väg)
så går Stefan (vaktis you know??) runt på rundvandring med ett gäng (polacker??, bli inte arga nu men ah jag kallar dom polacker tills jag fått mer fakta!) aja han gick runt och visade dom byggmaterialet (de nersnöade plankorna som ligger på "tennisplanen" och under de där skjulet som står brevid) så snart setts nog något igång här in the hood!
blir nog fin fina balkonger med dom där plankorna ;)

nejmen hörni nu ska jag se till att göra något av mig själv. deppa inte ihop för mkt nu, sup ner er och somna i snön elr nåt!! (100 spänn till den som tar sig över stängslet till "tennisplanen" och kollar om willy e en firre elr vadfan det är...)

PUSS på er sötnosar!!

/
TRG

Läsar tips!

Statistiken blir högre och högre hela tiden och det är inte längre bara vi på TRG som klickar in oss på bloggen och får ihop 100 sidvisningar och typ 10 unika... det går ganska bra för bloggen. Men spread the word till andra lättroade som kan tycka detta är roligt! Ju fler läsare, desto mer peppad blir man att lägga ner tid på bloggen. Som nu tex, borde TRG verkligen plugga, men efter att ha kollar mailen och hittat ett tips, var det ett MÅSTE att visa alla er andra.

TRG har en jäääääätte snäll läsare och granne som mailade och tipsade! Gör det ni också!

Detta mail fick TRG 15 februari, har inte kollat mailen för det är sällan ni mailar. MAILA så lovar vi att kolla mailen varje dag och lägga upp det ni skickar (så länge det är annonymt osv...).

Vi låter tipsaren vara annonym. Denna kära granne bor i 28C och skickade 2 bilder från hissen. Ni som varit i 28C vet att den hissen är full med speglar på alla 3 sidor, visst blir man lite yr av att stå i den hissen? Denna tipsare/ kära granne hade varit borta över helgen och kommer tillbaka på måndagen till detta:

- Vi låter bilderna tala för sig själva!


Prinzen av Rosengård? vem är det?


Ölburk, glasspapper och enligt vår jätte snälla tipsare toapapper med något rött på.


Händer något roligt, tråkigt, sjukt, galet eller helt vanligt? Maila och berätta! har du möjlighet knäpp några mobil bilder eller vad som helst, minsta lilla uppskattas som fan! Maila då till [email protected]

tillbaka till plugget för TRG!
lööv!
/TRG

make up sex

En vild gissning på att det är vad grannen ovanför sysslar med just nu. Först lät det som om någon flyttade tunga möbler, sen som om någon hoppade hopprep (antar det var själva akten, även om det var ganska kort... one minute man haha), sen flyttade lite fler möbler för att sedan börja springa runt i lägenheten. Vad var detta egntligen? make up sex eller någon som tränar? eller kanske någon som flyttar mitt i natten?

Ibland vill man veta vem som bor överallt, men samtidigt kanske det är lika bra att vara oviss om vem som stönar hela natten lång en fredag efter klubben. Right?

Aja, antar att make love not war, så länge ni skyddar er. Könssjukdomarna sprider sig ganska snabbt på Gripen, lite inavel.

/TRG

Huset förfaller!

ja, ni läste rätt... När jag flyttade hit upptäckte jag en spricka i väggen. Vid fönstret ner till golvet och upp till taket. Tog tag i livet och gick till kontoret en morgon... berättade och fick till svar "jaa, det blir så när huset rör sig...".

Skojar ni?! Vadå huset rör sig och väggarna spricker?!

TRG tänkte visa i bild från EN av lägenheterna som TRG bor i hur det kan se ut. Och tilläggas bör att bilderna inte gör sprickkorna rättvisa, det är värre än vad det ser ut. Vissa har zomats in och därför blivit suddiga. Vi borde kanske söka en fotograf till TRG... Någon intresserad? :P


Den här bilden är från ovanför garderoben. Bilden är väldigt zoomad och sprickan är extremt mycket värre i verkligeheten.



Köket, vet att det är lite skitigt... ni vet ju hur snabbt det blir dammigt av våra underbara heltäckningsmattor... det borde vi skriva om i ett annat inlägg.



Vid balkonkongen. Högst upp vid taket börjar sprickan



Från taket fortsätter sprickan heeeeela vägen ner... inte konstigt att det är så lyhört in till grannarna.



Sprickan fortsätter heeeeeela vägen ner till golvet.


Det finns en likadan spricka på andra sidan fönstret också, men u get the point liksom. Tilläggas bör göra att jag är i princip den första som bott i denna lägenhet. "nya lägenheter" va?! uteliggarens rövhål är nyare liksom...


Med detta vill TRG säga, hoppas ni haft en trevlig helg och mysig alla hjärtansdag.
Ni som fortfarande ska ligga, tänk på att dom flesta ska sova nu. skippa sexet, eller var tysta! (tänk på sprickorna)

Löööv /TRG

fylla!!= wdvlofjxk

hej hej sumbanan.

en från trg som e lite full i hatten just nu, tänkte bara skriva godkväll, elr ska man s'äga fogmorgon?

hoppas alla haft en bra fredag, vad ska ni göra på valentines day ppl?? fan vad bra jag e på att stava,  bäst i världen!! ska ge mig självs en medalj imorgon, elr varfäör inte en chocklad bit från preem som gick ut april 2009??? låter ju locksnade elr?? men jo de hände faktoskt igår.. så kolla datumet precis som vi skrev u förra inlägget!!


aja ska slura skriva nu innan de blir för pinsamt, kanske ska ta ett glas vattebn också=) wihooo

puss åch kram anänd skydd!!
/
TRG

PREEM

Vi har många förmåner faktiskt... City Gross, billig mat knappt 5 minuters promenad, Rosengård Centrum på samma ställe med apotek, och förut hade vi även Lidl som säkert gick i konkurs... var det någon som handlade där ens? Vi har flera pizzerior, bra bakiskäk... vi är ju trots allt festande & galna studenter. Vi har McDonalds, som är öppet till 03.00 numera! (vi gillar att dom numera har nattöppet!!!!), sist men inte minst har vi Preem (tror det är öppet till 24..?). öh, varför skriver jag ens detta?????

THE point! handlade flera saker med utgånget datum på Preem idag, så KOLLA DATUM! Någon mer som tycker att CG grönsaker/frukt blivit fett ruttna? allt man köper hinner ruttna på vägen hem typ.

Dagens buss story:
Idag var den en kvinna som somnade på min axel på bussen, om ni undrar liksom. Funderade på att peta på henne o fråga vart hon skulle gå av, eller om hon vill att jag ska väcka henne när vi är vid hennes hållplats. Men hon sov som en stock jag lovar! Sen öppnade hon ögonen vid Kryddgården o bara gick, undrar om hon hade någon inbyggd timer.

Tror även en granne har inbyggd timer i sina högtalare. musik från morgonen fram till 9.59... Fast just nu hör jag faktiskt fortfarande. Undrar om det är för att psyka mig?

lööv
/TRG

Changes

TRG möttes idag av en gubbe med skåpbil som la om det lilla taket på sidan om huset. Det händer grejer i alla fall...

Vill inte låta bitter, men det skulle varit färdigt för två år sen, folk flyttade in här 2006. Det är lite surt ändå att flytta hit o få ett konkurs hus, ett misslyckande och bo i flera år. När man snart är klar med studierna kommer någon rik jävel o köper rucklet och nu ska det byggas. TRG är lite sårade...

Vi har en del gamla bilder som ska läggas upp så fort vi orkar! Roliga intern-bilder, som bara gripenfolk kommer tycka är kul ;)

ha en bra dag, hörs kanske senare!
/TRG

28 D...

Vad händer i port 28 D egentligen?

En säker källa kan berätta att det funnits blod i trappen vid tre tillfällen. Första tillfället källan hade sett de så var det blod på både golvet men även på en vägg och en lägenhetsdörr. Vid de två andra tillfällena var det bara blod på golvet.

Är det någon flicka som plötsligt fått lingonveckan? Eller glömt byta tampong? (Ursäkta om ni blir äcklade, men det är rätt normalt... Inte att det kommer på Gripens golv dock!)

Eller är det folk som bråkar jämt och ständigt?
Blodet på dörren och väggen måste ju vara ett resultat av någon som fått en rejäl höger... Som på film typ!

Någon som vet något?
Boende i 28D, speak up! Vi (iaf jag som skriver) hungrar efter mer info om detta!

Vill också påpeka att det verkar ha varit indisk fest i 28B på bottenvåningen, varför blir inte vi andra bjudna? :( *sadface*

sexgunga, spikmatta eller tavlor?

En källa skvallrar till TRG; en viss person (granne) spikar ständigt. Personen sägs bo på 8:e våningen, mer info lämnas inte ut så denna stackare kan få behålla sin anonymitet. Personen i fråga spikar morgon som natt, ibland 4 på morgonen. Rykten att personen tillverkar en spikmatta eller sexgunga har gått. TRG's informant berättar nyfikenheten över att se hur denna lägenhet ser ut. Kanske är det tavlor överallt? Sexgungor och spikmattor?

Hoppas Gripenfolket haft lika bra och rolig helg som TRG!
/TRG

Gripen goes kändis!

"288 nya studentlägenheter i Rosengård utlovas inom sex månader." - stod i dagens sydsvenska.

Artikeln fortsätter:

"För två år sedan gick det danska fastighetsimperiet Centerplan i konkurs. Studentboendet Gripen i Rosengård drogs också med. Gripens cirka 300 studenter skulle dock inte drabbas, förklarade konkursförvaltaren.

Sedan dess har jakten på en köpare till den 200 meter långa fastigheten på Thomsons väg, kallad Kinesiska muren, pågått.

Nu kan Sydsvenskan avslöja att den 61-årige danske finansmannen Ole Vagner har köpt upp hela studentboendet. Dansken, som är kompis med den tidigare ägaren, tog sig 2008 in på Danmarks miljardärslista med en förmögenhet på 2,6 miljarder kronor.

Storslagna planer med investeringar på 250 miljoner kronor har presenterats för Sydsvenskan. Den nya ägaren garanterar att 288 nya studentlägenheter ska stå klara om ett drygt halvår – i september 2010.

– I september smäller det. Vi ska se till att allt blir nyrenoverat och får samma standard som övriga studentlägenheter i Malmö. Vi har inspirerats av MKB:s studentboende på Rönnen, säger Stefan Mårtensson på fastighetsutvecklingsbolaget Svensk Handel & Fas-tigheter som jobbar åt den danska ägaren.

I satsningen, som ska dra igång direkt, ingår också:

  • Livsmedelsbutik på 500–800 kvadratmeter i anslutning till fastigheten.
  • Fitnesscenter.
  • Toppmodern tv- och bredbandsuppkoppling.
  • Kafé. Boservice med uthyrare och fastighetsskötare på plats i fastigheten.
  • Ombyggnad av tvättutrymmen och nytt låssy-stem .
  • Upprustning av närmiljöerna.

– Det här ska bli ett studentsamhälle. Vi planerar ett långsiktigt ägande, inte ”in and out”, förklarar Stefan Mårtensson.

Vad studentboendet kostade vill de inte avslöja, men enligt uppgift till Sydsvenskan ligger köpesumman på 150 miljoner.

– Det är ointressant. Det som är intressant är att vi lägger ner 100–120 miljoner på ombyggnaden och totalt 240–250 miljoner. Avkastningen man får avspeglar ju investeringen, säger Ole Grön, också från Svensk Handel & Fastigheter."

 

Texten är tagen ur Sydsvenskan.

 

Vad tror ni? tror ni resten av huset är klart om ett halvår? Tror ni det kommer bli bra?

TRG hoppas i alla fall!



SKÅL!

ikväll är det lugnt i Rosengård. Inte sett eller hört varken polisbilar eller ambulanser. Det kan finnas två anledningar; stenkastning eller att det faktiskt är lungt in the hood. Grannarna verkade däremot ha roligt, lät som arabisk fest på 28b.

SKÅL!

Ny ägare!

Keodomino Norrköping AB har från 2 februari 2010 blivit vår nya hyresvärd (visste väl att någon ville ha oss!) och tar över skyldigheter och rättigheter som vår tidigare hyresvärd haft, står det i lappen vi alla fick i bredlådan igår.

Var uppmärksamma! Efter nästa månad får vi nya kontouppgifter att betala hyran till med avierna.

Svensk Handel & Fastigheter är dom som kommer ha hand om skötseln och vara Keodomino Norrköping AB:s representant här, därför skickas alla meddelanden till Svensk Handel & Fastigheter.

Bokontoret kommer flytta den 15 februari till den röda tegelbyggnaden
(ja, vår fuckin "festlokal/gym").

Lite tråkigt inlägg, TRG-folket har haft fullt upp denna veckan. Sorry för den.

Enligt rykten var sydsvenskan varit in the house... artikel kommer ut på lördag!

kärlek till folket!
/TRG

forts. på söndag kvällens händelser

ja, kära grannar, lovar TRG något håller vi det!

Vi låter bilderna göra det informativa och hänvisar till inlägget "days av our lives" strax nedanför!

Som sagt hade 2 killar setts i soprummet på söndagkvällen, packa upp/ner saker ur en resväska. senare hittades dessa utanför en av portarna.


Utanför porten några minuter senare


personen som tagit bilderna har gått till soprummet för att kolla läget efter att ha fått synen från första bilden och såg som misstänkt, en resväska med stekpanna, kläder etc.


En ikea-påse full med kläder, en annan kasse med kuddar etc.

Eftersom inget av sakerna sett gammalt ut har TRG en teori om att någon inneboende eller dylikt blivit utslängd. stackare, hoppas personen inte frusit ihjäl nu, det vill väl inte ni som slängde ut personen har på samvetet va?!
Samtidigt vet inte vi om personen varit en idiot, i så fall RÄTT ÅT DIG!

Någon som vet vad som hänt?

lööv!
/TRG

kort i kylan,

Nu är H** vädret är som det är så vill man bara lägga sig i sängen och dö några månader, så känner iaf TRG. inte ens fåglarna vill rota i soporna på ballen längre, då är det illa!!!

TRG tänkte bara påminna er om att inte ge upp! försök att se små ljusglimtar i vardagen, (fast det är svårt I knoow) lär känna dina grannar, gör dom till dina bästa vänner, (för dina vänner som bor i stan vill inte åka ut hit den här delen av året, trust me!) försök ha roligt tillsammans, skratta, mys, kolla på film, sup ner er, och klaga över huset... sånt som gör dig glad! de finns fantastiska människor i detta hus (eeh say what:S) jo men det är sant!, så ta vara på den här tiden också! om några år ser du tillbaka på den där äckliga vintern ute i rosengård med utsikt mot domedagen, inte bara med en bitter min utan kanske också med ett leende !!
men man får avreagera sig så de tänker jag göra nu: fitt hor kuk bajs hor äckel skits fan helvetes hor!
 så nu har jag avreagerat mig på vädret , nu ska jag plugga och sen är de en viss final ikväll, på ett visst program, som trg vid ett tidigare inlägg berättat att vi blivit beroende av (generad)


Peace&värme!

/
TRG

Days of our Lives

Angående det förra inlägget fick TRG ett tips via mail ([email protected]), att två killar setts med resväska i soprummet. Packa upp eller packa ner kastruller och kläder från/i väskan. Senare har dessa hamnat utanför port 28b anger en boende i porten, därav den bilden som är tagen och upplagd av en av skribenterna på TRG igår. Hur och varför sakerna hamnat där eller vad dom killarna sysslade med i soprummet med en resväska vet vi inte. Någon annan som har någon aning? Idag när TRG ville kolla upp detta vad sakerna borta utanför porten 28b. personen som skrivit och berättat för oss har tagit bilder på detta, vi väntar på att få mail med bilder från personen... håll ut kära läsare så lovar vi att lägga upp dessa ikväll eller imorgon!

över till något annat... detta är en syn TRG stötte på när vi sprang bland grannar och vänner i söndags...


Vi vet att det festades hårt i helgen, men vad fan gör ett par strumpbyxor i trappen?! och hur i helvete hamnade dom där?! TRG kan bara komma på två sätt... antingen har någon tagit av sig dom där, eller har någon annan tagit av dom...... Att huset är som Days of our lives, vet redan dom flesta. Hoppas ni använde skydd i alla fall! ;)

/TRG

Oj oj oj



Möttes av detta. Haha ingen vacker syn!

RSS 2.0